Студенти спеціальності «Соціальна робота» та викладачі кафедри освітнього і соціокультурного менеджменту та соціальної роботи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького організували і провели дводенний майстер-клас з арттерапії для дітей внутрішньо переміщених сімей та дітей з інвалідністю, які є вихованцями громадської організації «Ми є поруч».

Майстер-клас дав змогу кожному студенту продемонструвати на практиці професійні компетентності, зокрема знання, уміння та навички організації групової й індивідуальної творчої діяльності з дітьми вразливих категорій.

У межах майстер-класу діти разом зі здобувачами вищої освіти, використовуючи творчі види роботи, виготовляли новорічні прикраси в ігровій формі. Такий формат заходу сприяв пропрацюванню пригнічених дитячих емоцій та переживань, концентрації на власних відчуттях і почуттях, зниженню тривожності дітей в умовах воєнного стану, поліпшенню їх комунікативних навичок, розвитку умінь працювати в команді.

На майстер-класі був присутній Олександр Шамрай, заступник керівника Черкаської обласної військової адміністрації, який поспілкувався з батьками запрошених дітей та відзначив важливість проведення подібних заходів для такої категорії осіб.

Тетяна Волочай, голова громадської організації «Ми є поруч», та батьки дітей висловили подяку керівництву університету за організацію цього заходу.

Кафедра освітнього і соціокультурного менеджменту та соціальної роботи