Підручник з математики для 5 класу, який створив авторський колектив ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, у конкурсі підручників для 5 класу Нової української школи виборов призове місце у номінації «Математика» і право на повне державне фінансування видання.

До авторського колективу  увійшли: професорка Ніна Тарасенкова, доцентки Ірина Богатирьова, Оксана Коломієць і Зоя Сердюк, випускниця університету, вчителька математики Юлія Рудніцька.

3 червня 2022 року відбулось оголошення результатів конкурсу підручників для 5 класу. 

На цьому етапі конкурсу вибір здійснювали вчителі математики закладів загальної середньої освіти України шляхом замовлення певної кількості примірників уподобаного підручника, необхідної для забезпечення навчання у 2022—2023 н.р. Переможцями конкурсу вважаються підручники, які набрали понад 40000 «голосів».

Авторський колектив підручника «Математика, 5» також підготував потужний, сучасний, інтерактивний дидактичний супровід із 5 посібників. Навчально-методичний комплект (НМК) пройшов апробацію в пілотних 5 класах.

Протягом року учителям математики 5 класів регулярно надавалася методична допомога на щотижневому науково-методичному семінарі «П’ятничні зустрічі з Ніною Тарасенковою».

Детальніше ТУТ:

Наразі авторський колектив готує до пілотування підручник з математики для 6 класу НУШ і дидактичний супровід до нього.

Кафедра математики та методики навчання математики