Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького співпрацюватиме на підставі партнерської угоди з асоціацією «Тріангль Женерасьйон Юманітер» (Triangle Génération Humanitaire).

Відповідний меморандум підписали ректор ЧНУ Олександр Черевко та уповноважений представник Відокремленого підрозділу асоціації в Україні Роман Бурсаков.

Деталі співпраці обговорили на зустрічі в ректора. У перемовинах взяли участь проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов.

Польовий координатор гуманітарної Асоціації Шубхашиш Чакрабарті та фахівець зі зв’язків з громадськістю відокремленого підрозділу асоціації «Тріангль Женерасьон Юманітер» в Україні (TGH) Тетяна Володарська розповіли про діяльність організації.

«Асоціація була створена у 1994 році для допомоги верствам населення, які опинилися у складній ситуації внаслідок стихійних лих чи воєнних конфліктів. В Україні ми працюємо із 2015 року. Маємо офіси у Львові, Дніпрі, Вінниці та Черкасах. Надаємо допомогу людям, постраждалим від війни. Основними напрямами нашої діяльності є психосоціальна підтримка, правова допомога і кейс-менеджмент», — зазначив Шубхашиш Чакрабарті. Він додав, що Черкащина цікава як місце, де масово оселилися внутрішньо переміщені особи. Саме на цю категорію громадян України спрямована діяльність асоціації. Однак, гуманітарні послуги можуть надаватися й іншим верствам населення.

ЧНУ вони розглядають як інтелектуальний хаб, де можна проводити дослідження, залучаючи науковців і студентів профільних спеціальностей.

Представляючи університет, Олександр Черевко розповів про роботу науковців, а також про послуги, які надає Центр аналітичних досліджень «Прагма». Окремо зупинився на підтримці ВПО.

— З початку повномасштабного вторгнення в гуртожитках Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розмістили та надали допомогу 1084 особам.

Нині в наших гуртожитках проживає 219 осіб, і ми залучаємо благодійні організації для того, щоб забезпечити їх усім необхідним. «Тріангль Женерасьон юманітер» теж долучався до цієї справи, за що ми вдячні. Переконаний, що тепер ця співпраця буде ширшою і взаємовигідною, — зазначив Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького