Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького продовжує працювати в напрямі розширення можливостей студентів щодо освітніх та наукових перспектив.

Підписано договір про співпрацю між Черкаським національним університетом та громадською організацією «АСОЦІАЦІЯ НООСФЕРА», у межах якої на базі університету розпочинає діяти інжинірингова школа (Noosphere Engineering School). 

«АСОЦІАЦІЮ НООСФЕРА» представляли Сергій Веретюк, керівник мережі Noosphere Engineering School в Україні, Марина Лещенко, очільниця Інжинірингової лабораторії Noosphere Engineering School  у м. Черкаси, Сергій Рудницький, ментор проєктів Noosphere Engineering School.

Сергій Веретюк провів коротку презентацію про діяльність Noosphere Engineering School.

Ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко наголосив, що такі проєкти дозволяють університетській освіті бути на піку інновацій та готувати студентів до професійної реалізації. Це також розвиває інженерне мислення та формує у студентському середовищі технічну еліту майбутнього.

 Noosphere Engineering School — це проєкт ГО «АСОЦІАЦІЯ НООСФЕРА», що започаткований у 2014 році у партнерстві з провідними закладами вищої освіти України та Європи. Така співпраця надає широкі можливості студентам за власними інтересами займатися науково-дослідницькою роботою, що має технічну складову. До роботи в Noosphere Engineering School мають змогу долучитися студенти всіх спеціальностей, оскільки кожен проєкт має на меті розробку продукту, готового вийти на ринок. Така комплексна робота передбачає необхідність у знаннях економіки, маркетингу, дизайну, психології, історії тощо. Задля ефективної роботи та досягнення максимального результату, ГО «АСОЦІАЦІЯ НООСФЕРА» надає менторську, технічну та фінансову підтримки. Це дозволяє реалізовувати студентські ініціативи, та, врешті, розпочати власний бізнес.

Отримані знання і навички у межах роботи над власними проєктами значно покращують загальний рівень підготовки студентів, адже це дозволить розвинути їх практичні навички, софт скіли та підготувати їх до майбутньої самостійної роботи.

Очільником відділення Noosphere Engineering School у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького став завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, Віталій Дідук. Віталій Андрійович і раніше опікувався студентськими проєктами, які знайшли підтримку Noosphere Engineering School. Нині ж співпраця буде ще більш системною.

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій