Центр філософсько-теологічних досліджень та когнітивної риторики кафедри філософії, соціальних та політичних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького інформує про остаточні підсумки VI регіонального конкурсу учнівської та студентської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Минулого тижня з нагоди всеукраїнського Дня науки відбувся фінальний круглий стіл академічної спільноти навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії, учасниць та учасників конкурсу. У заході взяли участь директорка ННІ міжнародних  професорка Наталія Земзюліна, завідувач кафедри філософії та релігієзнавства професор Олексій Марченко, директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича доцент Григорій Голиш, доценти Тетяна Терещенко, Володимир Процишин, наукові керівники конкурсанток та конкурсантів, студентство філософських спеціальностей, конкурсанти, викладачі кафедри. Було проблематизовано соціальну динаміку та філософську антропологію суспільства під час війни, розвій національних ідеї та ідентичності, прогностику післявоєнного майбутьнього України.

У полілозі взяли активну участь Марина Сторчак, Олексій Величко, Ольга Смолянова, Юрій Кондрашкін, Володимир Процишин, Павло Кретов.

Модерував зустріч координатор конкурсу Павло Кретов.

— Висловлюємо вдячність спільноті юних людей, які беруть на себе відповідальність за власні ідентичність і мислення, пишаємося молодою вільною і незламною Україною, яку вони гідно представили, як у сфері художнього, так і академічного дискурсів. Дякуємо їхнім педагогам, що в офіру нашому майбутньому докладають своїх зусиль, — зазначив модератор. — Спеціальна подяка Григорію Голишу, директору наукової бібліотеки ім. М. Максимовича, та Тетяні Терещенко, заступниці директора ННІ з наукової роботи за постійні підтримку і допомогу.

Особлива подяка доцентці кафедри Зої Шевченко за традиційні і потужні інформаційний супровід та підтримку. Констатуємо, що конкурс на другий рік воєнного часу відбувся!

Остаточний перелік лавреатів конкурсу:

Анна Устименко, Новоукраїнський НВК, тема — «Форми раціоналізації війни. Ідеологія війни», диплом переможниці VI регіонального конкурсу учнівської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Юрій Кондрашков, Київський університет інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», тема — «Раціоналізація війни. Ідеологія війни», диплом переможця VI регіонального конкурсу учнівської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Михайло Рибалко, тема — «Екзистенційні виклики війни та їх вплив на смисл життя», Лозівська філія Харківського автомобільно-дорожнього фахового коледжу, диплом лавреата 2 ступеня VI регіонального конкурсу учнівської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Ліана Лесечко, Новоукраїнський НВК, тема «Дитинство і війна. Травматичний досвід в освіті», диплом лавреатки 2 ступеня VI регіонального конкурсу учнівської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Даниїл Потапенко, Лозівська філія Харківського автомобільно-дорожнього фахового коледжу, тема — «Емоції та мотивація людини під час війни. Соціальна психологія війни», диплом лавреата 3 ступеня VI регіонального конкурсу учнівської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Євгенія Хоменко, ФІМЛІ (Черкаси), тема — «Дитинство та війна», диплом лавреатки 3 ступеня VI регіонального конкурсу учнівської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Анастасія Харченко, ФІМЛІ (Черкаси), тема — «Дитинство та війна. Травматичний досвід в освіті», диплом лавреатки 3 ступеня VI регіонального конкурсу учнівської молоді «ФІЛОСОФ і Я» 2023.

Центр філософсько-теологічних досліджень та когнітивної риторики