Про роботу за рік прозвітував перед колективом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ректор Олександр Черевко.
Він подякував усім за досягнення і окреслив завдання на перспективу:

— Сьогодні ЧНУ ім. Б.Хмельницького — це відкрита академічна спільнота міжнародного рівня, яка діє на основі принципів університетської автономії і є провідним центром освіти, науки та інновацій, забезпечує потреби суспільства у кваліфікованих фахівцях. Але ми не зупиняємося на досягнутому. У часи особливих викликів та випробувань для України ми бачимо свою місію у формуванні особистості — професіонала, інтелектуальної, інформованої, інноваційної, самоідентифікованої, інтегрованої у суспільство, — наголосив він.

Говорячи про розвиток закладу, ректор звернув увагу на зовнішні чинники та заходи з мінімізації їхнього впливу на діяльність університету. Йдеться, зокрема, про проблеми фінансування вищої освіти; попит на українських абітурієнтів в освітньому просторі країн Центральної та Східної Європи; докорінна зміна порядку розміщення державного замовлення; надмірна пропозиція та недобросовісна конкуренція на ринку освітніх послуг на території України; розробка та запровадження в Україні нових стандартів вищої освіти, а також нової процедури ліцензування та акредитації.

Олександр Черевко розповів про те, над чим працюватиме колектив у сфері освітньої, наукової, міжнародної, інноваційної діяльності, виховної роботи. Окремо зупинився на іміджевій діяльності, повідомив про те, що зроблено в адміністративно-господарській сфері.

— Дякую за здобутки минулого року проректорам, керівникам структурних підрозділів, студентам, усій університетській спільноті. Адже ми успішно провели набір студентів, покращили свої позиції у міжнародних і всеукраїнських рейтингах, відкрили 9 нових спеціальностей бакалаврату та 10 – магістратури, створили Інститут міжнародної освіти, нові науково-дослідницькі, аналітичні підрозділи. У нинішній непростий час ми зберегли колектив, забезпечили безперебійний навчальний процес. При цьому університет динамічно розвивається. Триває ремонт актової зали, встановлені нові насоси в гуртожитках. Ми отримали значну підтримку від Міністерства освіти і науки України, обласної влади. А один із проектів — спорудження футбольного майданчика — здійснюється за співфінансування Мінрегіонбуду, — зазначив Олександр Володимирович. — Колектив ЧНУ працює над вирішенням проблемних питань, шукаючи все нових способів наповнення спеціального фонду, ліцензуючи нові спеціальності та поліпшуючи якість освітніх послуг. Переконаний, що наш успіх у наших руках, і наша команда здатна його досягти!

Обговорюючи звіт ректора, свої пропозиції висловив голова профспілкового комітету університету Анатолій Стеценко.

— Ефективна управлінська діяльність позитивно впливає на розвиток підрозділів університету, — переконаний директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов.

Про роботу приймальної комісії університету та про особливості вступу-2018 доповіла відповідальний секретар комісії Людмила Смалиус.
А директор ННІ історії і філософії Наталія Земзюліна у своєму виступі детально поінформувала про здобутки інституту. Вона також внесла свої пропозиції щодо активізації наукової роботи в університеті.

Голова студентської ради Юлія Нечипоренко поінформувала конференцію трудового колективу про активну і продуктивну співпрацю з адміністрацією університету, про підтримку студентських ініціатив.

Григорій Голиш, директор наукової бібліотеки, закликав користуватися всесвітньою реферативною базою Web of Science. Працівники бібліотеки готові надати допомогу та консультації щодо роботи з цією пошуковою платформою, доступ до якої ЧНУ отримав цьогоріч. Григорій Михайлович також подякував ректору за ініціативу про поповнення репозитарію наукової бібліотеки університету.

Про роботу в адміністративно-господарській сфері доповів головний інженер ЧНУ Дмитро Улітов.

Конференція трудового колективу схвалила звіт ректора та розглянула ще ряд важливих питань. Зокрема, було затверджено Кодекс академічної доброчесності, створено відповідну комісію, оновлено склад конференції трудового колективу та вченої ради університету.

Нагадаємо, згідно з п. 5 ст. 34 Закону України «Про вищу освіту» ректор вищого навчального закладу звітує перед конференцією трудового колективу. Повна версія звіту розміщена на сайті 


Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького