Шановні колеги! Традиційно в Україні у третю суботу травня відзначають День науки. У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького третій тиждень травня —Тиждень науки. Зазвичай це активний тиждень для спільноти нашого університету.

Цьогоріч кожен із нас святкує цей день удома. Науковці нашого університету — це люди, котрі своєю інтелектуальною творчою діяльністю гідно примножують наукові здобутки університету. Ви — наша гордість. Завдяки вам Черкаський національний університет упевнено тримає пальму першості та є флагманом університетської освіти і науки на Черкащині.

Сьогодні ЧНУ імені Богдана Хмельницького — це відкрита академічна спільнота національного рівня, яка діє на основі принципів університетської автономії та є провідним центром освіти, науки й інновацій, забезпечує потреби суспільства у кваліфікованих фахівцях. Це підтверджують цифри, здобутки, перемоги, наші рейтинги і відзнаки. Це ознака правильності обраного нашим колективом курсу на забезпечення якості освіти, досліджень та інновацій.

Вітаю всіх із Днем науки! Саме вона є сьогодні найбільш перспективним напрямом. Вірю, що невдовзі завдяки вашій праці, шановні науковці, Україна стане сучасною інноваційною, технологічною державою! Упевнений, що ми здатні побороти всі негаразди, які з’являються на нашому шляху.

Бажаю міцного здоров’я, родинного затишку та добробуту, сил і наснаги, професійної інтуїції та росту, нових відкриттів на славу науки України!

 

В. о. ректора Олександр Черевко