На черговому засіданні Наглядової ради представив свою передвиборчу програму кандидат на посаду ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

В. о. ректора ЧНУ підсумував результати, яких досяг колектив ЧНУ за його керівництва, а також презентував програму на наступні п’ять років.

— Одна з моїх улюблених фраз — «Час летить». П’ять років моєї каденції минули швидко. Свою тодішню програму я виконав. Тепер презентувати треба по-новому, адже часи змінилися. Зараз Черкаський національний — лідер у сфері освіти на Черкащині. Ми посідаємо провідні місця в загальноукраїнських рейтингах. Щороку до ЧНУ вступає понад 2000 студентів завдяки спільній праці нашого колективу. І це дає нам сили й можливість розвиватися. Нині наше завдання — зробити все можливе, щоб відповідати запитам ринку праці, теперішнім і на перспективу, — зазначив Олександр Черевко.

За його словами, аби університет і далі розвивався, слід забезпечити якісну підготовку фахівців, умотивованих до самоосвіти і розвитку особистісних здібностей; створити умови для проведення науково-дослідної та інноваційної діяльності на рівні дослідницького університету; активно позиціювати університет у міжнародному та національному освітньому просторі, науковій сфері, суспільному житті; підтримувати і розвивати корпоративні традиції; гармонізувати управлінські структури й процеси.

Члени Наглядової ради взяли активну участь в обговоренні програми кандидата на посаду ректора і висловили свої думки щодо зробленої упродовж попередніх років роботи. Підтримали колектив і Олександра Черевка народна артистка України, голова Всеукраїнської громадської організації «Українська взаємодопомога», народна депутатка IV, V, VI, VIII скликань Оксана Білозір, заступник голови Наглядової ради, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, який відзначив Олександра Черевка нагородою Національної академії — золотою медаллю Костянтина Ушинського. Свої поради кандидату на посаду ректора і колективу університету висловили поет, перекладач, політичний діяч, народний депутат України IV скликання Володимир Цибулько, народний депутат України ІІ скликання, заслужений працівник сільського господарства України Петро Душейко, народний депутат Сергій Рудик, голова правління Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців Борис Райков.

Підсумував засідання та окреслив завдання університету на перспективу голова Наглядової ради, президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко:

— За п’ять років зроблено багато, динаміка університету є успішною. Це ознака професійності ректора й колективу університету. Зараз закладу освіти важливо бути цікавим для сучасного покоління, актуальним для молоді. Адже ті питання, що боліли нам, зараз уже не настільки важливі. Час, у якому ми виросли, не повториться ніколи. Саме поняття «університет» передбачає універсальність. Через освіту ми передаємо знання і мудрість наступним поколінням. Важливо, щоб випускники Черкаського національного виходили звідси не «гопніками», «малоросами» чи «хохлами», а глибоко усвідомленими українцями. Адже це запорука збереження цілісності України, — зазначив Віктор Андрійович.

Після обговорення члени Наглядової ради схвалили передвиборчу програму кандидата.

За рішенням членів Наглядової ради склад найвищого колегіального органу університету поповнився. У зв’язку з розвитком напряму агрономії в ННІ природничих та аграрних наук, створенням медичної і військової кафедр та зважаючи на активну міжнародну діяльність університету, до складу Наглядової ради ЧНУ включено Сергія Терещука, народного депутата України ІV, VI скликань, голову ради директорів групи компаній «Маїс»; Віталія Цимбалюка, президента Національної академії медичних наук України, члена-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України; Миколу Маломужа, колишнього голову Служби зовнішньої розвідки України, генерала армії України; Геннадія Ліневича, голову польського культурного центру імені Кароля Шимановського.

Члени Наглядової ради оглянули реконструйований навчальний корпус № 4 та поспілкувалися з черкаськими журналістами.

 

Про те, як проходила Наглядова рада в ЧНУ,  — у відеоролику ТРК «Ільдана»:

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького