Про День Конституції України, про те, як змінився український національно-патріотичний рух, як молодь реалізує своє право на освіту і як живе українська освіта у ці непрості часи, розповів ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко в ефірі ТРК «Ільдана».

— Українські освітяни проявили себе з найкращої сторони. Може для когось це навіть було несподіванкою. Попри війну, освіта живе, розвивається, ефективно застосовує інновації, працює на перемогу і готує покоління патріотів. Думають і про безпеку учасників освітнього процесу,  і про якість освіти, і про діджиталізацію, — говорить Олександр Володимирович.

Як приклад він наводить Черкаський національний:

—  Університет тримається на рівні, і в цьому  заслуга професорсько-викладацького колективу і всієї моєї команди.

Вітаючи земляків із 27-ю річницею Конституції, Олександр Черевко побажав любити Україну, захищати її, вірити у свої Збройні сили, в перемогу над ворогами. І вона неодмінно буде, бо коли українці єдині - вони непереможні.

— Українці сьогодні є лідерами і прикладом для всього світу у питанні захисту своєї країни. Україна була, є і буде! Усіх зі святом! — підсумував він.

Повна версія програми «У фокусі подій» на ТРК «Ільдана»:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького