Кафедра журналістики, реклами та PR-діяльності оголошує про проведення конкурсу студентських журналістських робіт на тему «Медіапростір крізь призму праволюдяності».

Конкурс студентських журналістських робіт є загальноуніверситетським.

Місія конкурсу: сприяти якісним змінам у журналістській / медійній освіті та стимулювати розвиток медіадіяльності на цінностях прав людини.

Мета конкурсу: залучити студентів до виготовлення конкурсних робіт на тему прав людини та сприяти популяризації теми прав людини в медіапросторі.

Організація конкурсу. Організатори конкурсу — Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, кафедра журналістики, реклами та PR-діяльності, Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Центр прав людини ZMINA, Програма розвитку ООН в Україні та у партнерстві з Черкаським обласним осередком НСЖУ, газетою «Черкаський край», Черкаським регіональним суспільно-політичним інтернет-виданням «Прочерк», Інформаційним агентством «Вичерпно».

Початок конкурсу студентських робіт — 31 березня 2021 року. Дедлайн подання робіт — 17 травня 2021 року.

Ознайомитися з Положенням конкурсу можна тут.

Заповнити заявку на участь в конкурсі можна за покликанням.

Конкурсна участь охоплює такі номінації:

Інклюзія в дії. Матеріали цієї номінації передбачають просування ідей залучення до соціуму всіх груп населення (зокрема, представників маломобільних і вразливих груп населення), принципів універсального дизайну, інклюзивних рішень. 

Ні — мові ворожнечі! Матеріали цієї номінації передбачають розкриття теми запобігання різним видам насильства і неприпустимості мови ворожнечі.

PROактивність. Матеріали цієї номінації передбачають висвітлення медіаісторій і форм громадського активізму на захист прав людини.

Свобода слова не має меж? Матеріали цієї номінації передбачають розкриття теми утисків свободи слова, цензурування, самоцензури в професійній журналістській діяльності в умовах конфлікту (соціального, політичного, воєнного тощо).

Ґендерна рівність. Матеріали цієї номінації передбачають розкриття теми протидії ґендерній дискримінації, сексизму, вживання ґендерно маркованої лексики тощо.

У фокусі. Теми матеріалів цієї номінації не підпадають під жодну з вищезазначених номінацій, але стосуються захисту прав людини.

Кожний учасник на власний розсуд обирає, в якому жанрі готує свою журналістську роботу.

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій

Наші соцмережі: