У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч з Джоном Хавторном, членом американського твін-клубу Ротарі клубу Черкаси — «Ротарі клубу Спрингфілда Санрайз» зі штату Міннесота (США).

Метою візиту було налагодження співпраці між ННЦ «Медичний інститут» та американським ротарійцями, членами міжнародної організації Ротарі Інтернешенел, визначення основних напрямів спільної роботи, методів і засобів досягнення відповідних результатів. Учасниками заходу були викладачі ННЦ «Медичний інститут», студентський актив та представники Ротарі клубу Черкаси та молодіжного Ротаракт клубу Черкаси.

Ініціатором зустрічі була Медичний Координатор в Координаційному Комітеті подолання гуманітарної катастрофи Спілки Ротарі клубів України Ольга Палійчук, доктор, медичних наук, професорка кафедри фундаментальної медицини. Вона познайомила гостя з діяльністю навчально-наукового центру, матеріально-технічною базою та умовами підготовки майбутніх лікарів. Він також цікавився, як відбувалась підготовка до навчання вимушено переміщених осіб, їхні умови проживання в Черкасах.

Завідувач кафедри фундаментальної медицини Алевтина Рибалко запевнила, що студенти з числа ВПО, а також ті, хто проживає у гуртожитках університету, повністю забезпечені всім необхідним. Вони мають можливість також отримати, за потреби, психологічну допомогу.

Пан Джон розповів, що це не перша його поїздка в нашу країну. Знайомство з нашою культурою відбулося ще в молоді роки. Пригадав слова з пісні «приїхав до вас як гість, поїду як друг», мотивуючи до збереження дружних відносин і надалі.

Не могли обійти тему лікувальних закладів міста, котрі в нереально важких умовах сьогодення рятують життя і здоров'я як цивільних, так і військових.

— Ми вдячні «Ротарі в Україні» за неодноразову допомогу для медичної галузі нашого регіону і України в цілому. Зокрема, за надані Ротарі клубом Черкаси нашому інституту хірургічні набори для практичної підготовки студентів майбутніх лікарів. Незважаючи на транспортні затримки та вимкнення світла, зустріч була теплою, для обох сторін діалогу пізнавальною, були сплановані наступні спільні гуманітарні волонтерські проекти допомоги ВПО та постраждалим на етапі медичної та психологічної реабілітації з залученням студентів медиків. Віримо в те, що це лише початок наших товариських взаємовідносин з ротарійцями Ротарі-Клуб Черкаси та їх підшефним молодіжним Ротаракт клубом Черкаси. Цікаві знайомства дарують нові враження, нові ідеї та шляхи їх втілення в реальність. Особливо це відчувається коли поруч люди, які присвятили свій вільний час, свої сили та фінансові можливості, присвятили самого себе для створення кращого світу та зміцнення миру і дружніх контактів з представникам Ротарійського руху з-за кордону для допомоги місцевим громадам по всьому світу, а саме під час війни широкомасштабно підтримують Україну та українців, — підсумувала Ольга Палійчук.

ННЦ «Медичний інститут»