На переможців VІІІ міського конкурсу для школярів «Екологічна казка» у 2018 році чекає приємний сюрприз.   Автори найкращих робіт отримають можливість  побувати в захоплюючих екологічних мандрівках  від ННІ природничих наук ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Викладачі навчально-наукового інституту в новому сезоні  долучилися до цього екологічного просвітницького проекту, тому разом із іншими партнерами конкурсу оцінюватимуть та нагороджуватимуть найкреативніших природолюбів.

— Дуже приємно, що все більше молоді проявляє активність і долучається до обговорення і вирішення проблем навколишнього середовища. Пишаюся, що ННІ природничих наук є серед співорганізаторів такого дійства, — зазначив завідувач кафедри екології та агробіології Олександр Спрягайло. — Конкурс «Екологічна казка» — це хороша нагода озвучити нагальні екологічні проблеми свого регіону, дати можливість обдарованим дітям реалізувати себе через власну творчість, проявити свою небайдужість і активність.

4571

Олександр Васильович переконаний,  казка — це чудова форма виразу думок, що наділяє мовою тварин і рослин, показує важливість зв’язку людини і всіх компонентів природи, навчає розпізнавати добро та зло, формує світогляд, який ми називаємо екологічним вихованням. І яку б форму не обрали учні — класичну чи сучасну казку, вірш чи відеоролик — усе працює на майбутнє України, збереження її неповторної природи та формування покоління екологічно свідомої європейської нації.

 Із 9 січня по 11 лютого  триває прийом конкурсних робіт.

— Оскільки ключовою для нашого конкурсу  є тема збереження водних запасів нашої планети, то діти віком від 7 до 17 років у цьому році фантазуватимуть про те, що «Із брудної криниці не нап’єшся водиці», — розповіла керівник гуртка «Юні кореспонденти», ідейна натхненниця конкурсу Надія Чередник. — Молодші учасники подаватимуть на конкурс  казки (прозові чи віршовані), ілюстровані малюнками в будь-якій зображувальній техніці та оформлені у вигляді саморобної книжки.  А для учнів старшої вікової категорії конкурсне завдання — створити відеоролик на цю ж тему.

Центр дитячої та юнацької творчості, спільно з КП «Черкасиводоканал», Черкаською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги, Черкаською обласною організацією Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» Черкаським буккросинг-клубом «Freebook»  проводить уже восьмий сезон цього конкурсу в Черкасах. Після розгляду учнівських робіт конкурсною комісією переможців буде оголошено й нагороджено 22 березня на святковому концерті з нагоди  Всесвітнього дня води.

Умови участі в  конкурсі  «Екологічна казка» та вимоги до робіт розміщено ТУТ.

Начальник відділу виховної роботи Людмила Солодка