Студенти та викладачі ННІ історії і філософії вчергове реалізували доброчинний проект для хворих дітей «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом».

Напередодні Великодніх свят у першому корпусі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся благодійний ярмарок. Кошти збирали для онкохворих дітей.

Організували захід студрада та профгрупорги ННІ історії і філософії на чолі з головою профбюро, доцентом Мариною Захарченко.

У попередні роки маленькі пацієнти Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення писали листи, в яких розповіли, що мріють подарувати своїм матусям до Дня Матері. Студенти намагалися виконати всі бажання. Цьогоріч візит до Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення планується напередодні Дня Матері з виставою і, безумовно, подарунками.

Випускниця Аня Орловська говорить: «Рак — це та хвороба, з якою не можна залишати людину сам на сам. Подарувати посмішки і здійснити маленькі мрії недужих діток — це той мінімум, який може зробити кожна людина. Можливо, саме здійснення цих бажань допоможе з новими силами боротися з хворобою. Спільними зусиллями ми зможемо тепер виконати більшість бажань».

Другокурсниця Дарина Фисун вважає, що проводити такі ярмарки необхідно. «Ми всі намагаємося зробити хоч на краплинку кращим життя тих людей, які цього потребують. Наш ярмарок був саме тією маленькою допомогою. Всі, хто долучався до нього і словом, і ділом, зробили вагомий внесок у велику справу!»

Студентка Булатецька Юля також ділиться враженнями: «Вже стало доброю традицією організовувати в стінах нашого університету ярмарок милосердя. Я дуже рада, що можу долучитися до акції допомоги! Я думаю, що зусиллями всіх організаторів, студентів та викладачів вдалося потішити подарунками діток, які потребують більше позитивних емоцій».

А студентка 4 курсу Єрмоленко Юля зазначає: «Благодійний Великодній ярмарок вже став традицією для нашого інституту. Він проходить під керівництвом Марини Василівни, яка заохочує до благодійної справи і студентів, і викладачів. Цього року на продаж виставили велику кількість смаколиків та великодніх прикрас, які власноруч виготовили студенти».

Марина Захарченко, голова профбюро ННІ історії і філософії підсумовує: «Першочергово хотілось би щиросердно подякувати студентам — Юлі Єрмоленко, Юлі Булатецькій, Віті Постоєнко, Даринці Фисун, Юлі Городнюк, Руслані Прокопенко, Катрусі Смірновій, Тані Соляр, Наталочці Маслюк та всім, хто долучився до доброчинної акції. Окремо висловлюю вдячність нашим випускникам, які навіть після отримання диплома повсякчас підтримують цю акцію, і викладачам, які не стоять осторонь. Адже саме вони є тією надзвичайно позитивною рушійною силою, яка змушує змучені хворобою, проте такі щирі і водночас наповнені надією дитячі оченята посміхатися і вірити в краще.

Пацієнти Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення завжди є активними учасниками майстер-класів, запропонованих студентами ініціатив. Напередодні Дня Матері ми завітаємо зі святковою програмою для дітей і подарунками для матусь. Хотілось би підтримати принаймні добрим словом цих мужніх і водночас тендітних жінок. Хочеться зауважити, що деякі подарунки небайдужі колеги і друзі вже придбали. Тож закликаємо не залишатися осторонь, а долучатися до наших ініціатив! Запрошуємо всіх охочих приєднатися і порадувати хворих дітей своєю творчістю, майстер-класами або просто спілкуванням!»

 

ННІ історії і філософії