Договір про співробітництво між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Черкаській області підписали ректор ЧНУ Олександр Черевко та директорка НМЦ ПТО Наталія Мартинюк.

Передбачається співпраця з метою організації підвищення кваліфікації, зокрема, психолого-педагогічної підготовки для майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки закладів професійної та професійно-технічної освіти.

— Сьогодні вимогою часу є модернізація і трансформація системи професійної освіти. Саме це назвав пріоритетом у роботі Міністерства освіти і науки України Міністр Оксен Лісовий. Сьогоднішня зустріч має на меті активізувати ці процеси, — наголосив Олександр Черевко.

Наталія Мартинюк детально розповіла ректорату університету про роботу Навчально-методичного центру.

— Парадигма старої профтехшколи вже є застарілою, тому треба невпинно опановувати нове. Маю великі сподівання на ефективну співпрацю з університетом, — підсумувала вона.

У межах реалізації угоди заплановано проведення спільних семінарів, практикумів, тренінгів, вебінарів, майстер-класів, курсів, конференцій, презентацій, круглих столів, виставок тощо.

Це також регулярний обмін досвідом у науково-методичній, навчальній, виховній, організаційно-управлінській діяльності, розроблення навчально-методичних матеріалів та багато іншого.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького