Угоду про співпрацю укладено з новоствореним Національним природним парком «Холодний Яр». Документ своїм підписом засвідчили ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко та виконувач обов’язків директора НПП Богдан Легоняк.

— Це не просто співпраця, —  зазначив Олександр Черевко. — ЧНУ ініціював і багато років домагався створення Національного природнього парку. Науковці університету долучилися до написання наукового обґрунтування його створення, брали участь у численних нарадах, обговореннях і дискусіях на всіх рівнях влади. Разом із нинішнім керівництвом парку ми пройшли цей довгий і непростий шлях. Відтепер Холодний Яр, перлина Черкащини й України, охороняється українським законодавством. Керівник парку Богдан Легоняк — фахова і закохана у свою справу людина, великий друг нашого університету. Тож віримо, що ця співпраця буде плідною.

Богдан Легоняк подякував за підтримку та сказав:

— Ми переживаємо процес становлення, вже провели першу конференцію, і, звісно, одним із перших кроків стало підписання цієї угоди. Бо коли постало питання про наукове кураторство над парком «Холодний Яр» — ми без роздумів обрали ЧНУ.  Холодний Яр — великий і різноплановий, усім вистачить тем для досліджень. Це й історико-культурна тематика, й біорізноманіття, і екологія, і багато іншого. 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького