bgb
 
 
 
 
 

З робочим візитом у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького побував Володимир Воронов — народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Він оглянув матеріально-технічну базу навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва та поспілкувався з колективом. 

За участі ректора ЧНУ Олександра Черевка, науковців інституту відбулося обговорення імплементації Закону України «Про дошкільну освіту».

Цей нормативний акт Президент України підписав 06.07.2024. Але вводиться він у дію 07.07.2025. Тобто обов’язковим для виконання стане через рік.

Нині проводиться підготовча робота, яка забезпечить ефективне впровадження закону в життя. І вища школа відіграє важливу роль у цьому процесі. Саме про це говорили освітяни з представником законодавчої влади.

Володимир Анатолійович вручив завідувачці кафедри дошкільної та спеціальної освіти, професорці університету Інні Ніколаєску почесну грамоту, підписану головою Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергієм Бабаком.

Крім того, Володимир Воронов озайомився з роботою Центру ментального здоров’я та Центру креативних індустрій ЧНУ.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького