Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького приймав сьогодні Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні пані Ларису Ґаладзу, яка перебуває з робочим візитом на Черкащині.

Разом із генеральним директором товариства Червоного Хреста в Україні Максимом Даценком, заступником голови Черкаської обласної військово-цивільної адміністрації Наталією Кравченко, представниками канадського Червоного Хреста, організацій Червоного Хреста в Україні, ректором університету Олександром Черевком, проректорами Галиною Гаврилюк і Юрієм Удовенком відвідали гуртожитки університету та поспілкувалися з переселенцями, які знайшли в них прихисток. Люди розповідали свої історії, висловлювали вдячність всім, хто їх підтримує. Зокрема, цього разу вони отримали від Канадського Червоного Хреста набори продуктів та засобів гігієни. Гуманітарний вантаж з необхідними речами їм вже привозили наприкінці літа.

— Канадці щиро переймаються війною в Україні і прагнуть допомагати. Це показав і візит високих гостей, — розповів ректор ЧНУ Олександр Черевко. — Для нас ця зустріч важлива. Вимушено переміщені українці розуміють, що не залишені без уваги. Ці люди тримаються і ждуть нашої перемоги. А ми раді, що можемо поліпшити їхні побутові умови, що маємо змогу сприяти і фронту і постраждалим від бойових дій.

Дякую Черкаській обласній військово-цивільній адміністрації, товариству Червоного Хреста в області, особисто Валерію Безбородову та Юлії Холодній, і всім, хто долучився до організації зустрічі і хто постійно з нами співпрацює.

Разом переможемо!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького