У межах робочої поїздки до Черкаської області голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак разом з очільницею управління ДСЯОУ в Черкаській області Оксаною Компанієць побував у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

У зустрічі з ним взяли участь ректор ЧНУ Олександр Черевко, проректори Василь Мойсієнко, Олександр Спрягайло, Галина Гаврилюк, керівники структурних підрозділів, відповідальних за якість освіти — Валерій Гриценко, Андрій Темченко, Людмила Смалиус, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов. 

Після наради гості оглянули «Музей українського рушника», студію Студентського телебачення, навчальні приміщення для студентів-медійників — смарт-аудиторію та мультимедійну лабораторію «DESTIN». Останню обладнано в межах реалізації кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій грантового проєкту «Erasmus+», що має назву «DESTIN» і спрямований на вдосконалення журналістської освіти в Україні.

На кафедрі військової підготовки обговорили питання підготовки військовослужбовців та проблематику, з цим пов’язану. Адже університет виконує цю важливу місію з 2016 року і здійснив уже 5 випусків.

Зважаючи на мету зустрічі, Руслану Гураку та Оксані Компанієць презентували аудиторії навчального корпусу № 4. Саме там навчаються студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

— Конструктивно пройшла зустріч із головою Державної служби якості освіти України Русланом Гураком. Обговорили питання подальшої цифровізації всіх процесів, удосконалення дистанційного навчання у сфері середньої освіти. Гостро стоїть на порядку денному вибудовування внутрішньої системи якості освіти, підготовки освітніх експертів для проведення інституційного аудиту та власне керівних кадрів для закладів загальної середньої освіти. Необхідно також готувати очільників освітніх підрозділів для територіальних громад, які нині опікуються школами. Ми пропонуємо магістерські програми для підготовки відповідних фахівців. Маємо для цього кадровий потенціал, матеріально-технічну базу і перспективний досвід. Разом з обласною владою і, зокрема, очільницею управління ДСЯОУ в Черкаській області Оксаною Компанієць готові співпрацювати в цьому напрямі.

Своєю чергою ми порушили питання підготовки молодших офіцерів за державним замовленням на базі військової кафедри. Більшість її випускників несуть службу в Збройних силах України. А в умовах воєнного стану це завдання стало першочерговим.

Руслан Васильович ознайомився з матеріальною базою університету та заявив про готовність сприяти нашим проєктам. Він переконаний, що ми не просто маємо відбудувати освітні заклади, а зробити систему освіти кращою, наповнити її новими сенсами, змінити підходи, щоб стати флагманом у цих питаннях. Зустріч стала гарним стартом нового року та стимулом для подальшого розвитку, — підсумував ректор ЧНУ Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького