У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася XII Всеукраїнська студентська конференція «Іноземна мова і кар’єра: The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland».

Цьогоріч організатори, кафедра іноземних мов, присвятили захід дослідженню різних сфер життя Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії
— Володіння іноземною мовою стало необхідною складовою фахової підготовки сучасних спеціалістів будь-якого профілю, — прокоментувала завідувачка кафедри іноземних мов Ірина Куліш. — Студентська конференція демонструє зв'язок майбутньої спеціальності студента й іноземної мови. Ця конференція відбувається щороку і кожного разу присвячується одній з англомовних країн.

Наукові розвідки презентували онлайн представники Київського національного лінгвістичного університету, Національного університету фізичного виховання і спорту України, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та студентки Bristol Business School The University of the West of England.

Учасники конференції — студенти-історики, філософи, біологи, психологи, економісти, правники, фізики, хіміки, філологи, екологи, представники сфери ІТ розповідали про зв’язок між їхньою спеціальністю й іноземною мовою. Кожен спікер відрекомендувався англійською мовою, а далі продовжував свою доповідь на вибір англійською або українською.

Особливу увагу всіх присутніх привернули доповіді про вивчення біології в Оксфордському університеті, про британського гейм дизайнера Джуліана Гополла та життєвий шлях психологині Марі Яходи.
— Цим заходом ми досягли нашої мети, доторкнулися до різноманітних сторінок життя Сполученого королівства Великобританії та Північної Ірландії. Змогли це зробити, тому що наші студенти є ентузіастами своєї справи. Крім цього, вони вивчають іноземну мову і мають доступ до іншомовних джерел, до спілкування, до комунікації... І ми маємо надію, що іноземна мова допоможе їм розкритися як у навчальному процесі, так і в науковій перспективі профільної діяльності, і в особистому житті. Ви неймовірні, ви найкращі наші студенти, і наша кафедра просто щаслива, що ми працюємо зі студентами різних спеціальностей, — на завершення промовила Ірина Миколаївна, звертаючись до студентів.

Загалом у конференції взяло участь 60 студентів різних закладів вищої освіти.

 

 

 

Вишнивецька Ольга, студентка 2-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій