Студенти та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали учасниками презентації книг відомого письменника Івана Дубініна.

Відбулася презентація 14 квітня. У музеї «Кобзаря» Тараса Шевченка з цієї нагоди зібралися  поети та письменники Черкас та області, члени спілки письменників, художники, видавці. Черкаський національний представляв доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури та компаративістики Володимир Поліщук.

«Мене вражає, що Іван Дубінін описує в книгах епізоди зі свого життя, які відбувалися й зі мною. І взагалі, коли читаєш твори Івана Івановича, ти погоджуєшся, погоджуєшся абсолютно з усім, що він пише», — поділився враженнями Володимир Трохимович.

Творчий дарунок учасникам презентації підготувала й театральна студія ЧНУ ім.Б.Хмельницького «На Горі». У їх виконанні прозвучала поезія автора.

«Івана Івановича Дубініна я знаю як чудового сатирика і симпатизую йому як людині. Тож на запрошення організаторів презентації погодився без вагань. Читати нам запропонували не сатиру, а ліричні твори. Це було дуже цікаво. Виявилось, що він проникливий і тонкий лірик. Зазвичай, ми обираємо матеріал разом із учасниками, але цього разу часу було обмаль, тому обирав я сам», — розповів керівник театру «На горі» Ярослав Литвин. Він зауважив, що коли матеріал до душі, то виступ завжди приносить задоволення. Тоді хочеться вийти до слухача і поділитися емоціями. Ярослав Литвин повідав також про найближчі творчі плани студії. Студенти готують інсценізацію за творами Василя Симоненка та Григора Тютюнника.

Лора Шумейко, 4-Р, ННІ УФСК