Благодійний концерт «Мистецтво заради життя» пройшов у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 27 травня.

Благородна мета об’єднала організаторів і гостей дійства в єдиному пориві допомогти Олі Пасько, студентці ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, солістці вокального ансамблю «Мелодія», яка нині бореться з тяжким захворюванням.

Розпочав захід зі вступного слова ректор ЧНУ Олександр Черевко:

— Сьогодні робимо добру справу, адже, як говориться у заповідях, «люби ближнього, як самого себе». Благодійність — це один із постійних напрямів діяльності Черкаського національного. Я дякую учасникам і гостям дійства за те, що ми разом і не залишаємо в біді «своїх» людей. Лікування Олі Пасько продовжується, тому я бажаю їй віри в себе і, звичайно, скорішого одужання!

Ансамбль «Мелодія» виконали безліч музичних композицій: «Мости над Дніпром», «За лісами, горами», «Чому», «Ніч яка місячна», «Дівчина-весна», «Вийду до сонця», «Пісня сміливих дівчат», «Промені», «Надія є», «Край, мій рідний край», «Тобі, Україно!» та інші.

Народний самодіяльний ансамбль танцю «Черкащанка» дивували гостей динамічними хореографічними композиціями: «Ми діти твої, Україно!», «Гопак», «Весняний козачок».

Учасники театру танцю «KVITEN» Центру дитячої та юнацької творчості міста Черкаси теж показали свою майстерність у хореографії.

Танець «Змія» подарувала художня гімнастка Анна Вихристенко, а витонченою хореографією прикрасила виконання пісні «Лиш тебе одну люблю» Анна Іроденко.

Благодійний концерт показав нам, що творити дива в цьому світі зовсім не складно. Потрібно лише почати з себе — подолати власну байдужість та відкрити серце для добра, на якому тримається людство. Мистецтво допомагає тому, хто заради нього живе. Ми зібрали понад 10000 гривень, які невдовзі передамо Олі Пасько для лікування. «Університетська родина» — це не просто слова, ми разом подолаємо біду!

Благодійний концерт був організований та проведений завдяки колективу «Мелодія (керівник — народна артистка України Лідія Зайнчківська), народному самодіяльному ансамблю танцю «Черкащанка» (керівник — заслужений працівник культури України Валентин Луценко), театру танцю «KVITEN» (керівники — заслужений працівник культури України Сергій Захарчун та Жанна Захарчун), художнім гімнасткам Анні Іроденко та Анні Вихристенко, звукооператорці Анні Прокопчук, майстру зі сценічного освітлення Сергію Турбанову та ведучим Руслану Пархоменку й Анастасії Бринько.

За підтримку ініціативи й допомогу в підготовці організатори подякували ректору ЧНУ Олександру Черевку, проректору з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галині Гаврилюк, відділу виховної роботи, відділу інформації та зв’язків з громадськістю, студентській раді університету.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького