691 випускник, серед яких економісти, юристи, ІТ-фахівці, вчителі, історики, філософи, психологи, отримали 24 січня дипломи магістрів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. З них 124 — з відзнакою, повідомляє «Вичерпно».

Це вже 19-ий випуск магістрів у ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Найбільше дипломів вручено випускникам ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, ННІ природничих та аграрних наук, ННІ економіки і права та психологічного факультету.

— Безумовно, сьогоднішній день святковий і визначальний як для самих випускників, так і для їхніх рідних, — звернувся до новоспечених магістрів ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко. — Я дякую нашим випускникам, що вони так гарно вчилися, представяли наш університет і на олімпіадах, і на спортивних змаганнях. Нам є ким пишатися. Дякую також, що вони зробили вибір на користь саме нашого закладу вищої освіти. Повірте, весь професорсько-викладацький склад старався виховати не тільки висококваліфікованих спеціалістів у тій чи іншій галузі, а й особистостей, справжніх громадян України.

Один із провідних вузів України, переконаний ректор, стане перепусткою студентам до здобуття омріяних професій.

Вікторія Петриченко, випускниця Інституту української філології та соціальних комунікацій за спеціальністю «Викладач української мови та літератури» збирається працювати за фахом та з приємністю згадує студентські роки:

— Навчатися було дуже цікаво. Півтора року на магістратурі взагалі пролетіли як одна хвилина. Я вже спробувала себе у ролі і вчительки в школі, і викладачки в університеті. Я ще з 9 класу дуже хоітла стати вчителькою української мови і вже зараз працюю за спеціальністю. Сподіваюся, що й надалі моє майбутнє буде пов’язане із цією професією. Адже українська мова є затребуваною і хотілося б, щоб всі українці гарно і якісно нею говорили.

Як пройшли урочистості з нагоди випуску у ЧНУ, дивіться у нашому відео: