Напередодні Дня Соборності молодь Черкащини — студенти, військові, волонтери, громадські діячі, а також науковці, історики та освітяни зібралися за круглим столом у Черкаській облдержадміністрації.

Голова студентської ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Євгенія Лядецька та студенти кафедри військової підготовки університету теж побували на зустрічі.

Учасники розповіли про свою діяльність. Поділилися думками, що для них соборність у нинішніх умовах.

— Війна змінила кожного українця, — зазначив заступник очільника області Олександр Шамрай. — Але водночас 24 лютого ще більше нас об’єднало.  Ми стали сильнішими. Сьогодні військові на передовій щодень виборюємо нашу незалежність. Нашу соборність.  І все буде. Україна обов’язково  переможе!

Нагадаємо, щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлене Указом Президента України «Про День Соборності України» від 13 листопада 2014 року № 871.

Окрім того, 105 років тому — 22 січня 1918 року — Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу».

Джерело: Черкаська ОДА