Міжрегіональний круглий стіл на тему «Конституція України: історія, сучасність та перспективи», присвячений 25-ій річниці Конституції України, відбудеться 24 червня о 13:00 (реєстрація з 12:45 години).

Місце проведення: онлайн-платформа Google Meet. Щоб приєднатися до зустрічі в Google Meet, натисніть це посилання: meet.google.com/mbq-exuf-wzb.

Також можна відкрити Meet і ввести цей код: mbq-exuf-wzb

Центр координації: м. Черкаси, бул. Шевченка, 81, конференц-зала, 2 поверх, навчальний корпус № 1 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

До участі запрошуються викладачі ЗВО, науковці, докторанти, аспіранти, студенти, вчителі, учні, представники неурядових організацій та громадські активісти, працівники дипломатичної служби, органів державної влади та управління, місцевого самоврядування, інші зацікавлені особи.

Тематичні напрями роботи міжрегіонального круглого столу:

  • Витоки українського конституціоналізму (Руська Правда, Конституція Пилипа Орлика, Конституції УНР і Української держави, Конституції УРСР, Конституційний процес в Україні 1990–1996 рр.).
  • Чверть століття Конституції України у контексті історичного та новітнього досвіду: традиції, надбання, наступність, проблеми реалізації та подальші перспективи реформування.
  • Сучасний конституційний процес: здобутки, проблеми та перспективи розвитку.
  • Соціально-правові стандарти та демократичні цінності в сучасній Конституції України.
  • Конституційний процес в контексті європейської інтеграції України.
  • Конституційний процес країн світу та України: порівняльний аналіз.

Мова роботи: українська, англійська.

Тези доповідей учасників будуть опубліковані в електронному збірнику матеріалів круглого столу та розміщені на сайті ННІ міжнародних відносин, історії та філософії. Наукові статті за результатами роботи круглого столу можуть бути видані у черговому випуску Вісника університету, серія «Історичні науки».

Участь у круглому столі безкоштовна. За безпосередньої участі учасники отримають сертифікат. Детальнішу інформацію про міжрегіональний круглий стіл можна отримати за e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за телефоном: +380972202144 — Тетяна Вадимівна Терещенко.