Професор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Борис Мінаєв рецензує статті для багатьох високорейтингових наукових журналів. Про це свідчать численні сертифікати, які український учений отримує від зарубіжних партнерів. Ця праця безкоштовна, але дуже необхідна для розвитку науки і цінується редакціями журналів.

Зокрема, Борис Мінаєв постійно співпрацює з найбільшим у світі видавництвом наукової, технічної та медичної (NTM) літератури Ельзевір (Elsevier). Кілька років поспіль публікує та рецензує статті в цілій серії наукових видань цього видавництва — «Бюлетень дослідження матеріалів. Фізика і хімія», «Обчислювальна та теоретична хімія», «Фізико-хімічні листи», «Фізична хімія», «Наука про планети і космос», «Матеріалознавство та інженерія», «Органічна електроніка» та інших.

     Борис Пилипович Мінаєв та його учні популяризують українську науку в світі. Саме завдяки їхнім досягненням Черкаський національний знають по всій Україні та за її межами, — наголошує ректор Олександр Черевко.

Нагадаємо, доктор хімічних наук, професор Мінаєв Борис Пилипович очолює в ННІ природничих наук кафедру хімії та наноматеріалознавства.

За даними всесвітньої агенції «Скопус» має рейтинг h=34 та входить в п’ятірку найкращих науковців ВНЗ МОН України. Є керівником у спільному проекті з Львівської Політехнікой. Нещодавно Борис Мінаєв працював у межах міжнародних грантів в Інституті хімії Академії наук КНР (Пекін) та в Королівському технологічному інституті (Стокгольм). Був керівником у спільних проектах: Шведсько-Українського «Visbі» та Румунсько-Українського з розробки барвників для сонячних батарей.

Наукові інтереси: квантова хімія, теорія спін-орбітальної взаємодії і її вплив на хімічну реакційну здатність і спектри фосфоресценції, теорія органічних барвників для молекулярної електроніки та нанофотоніки, органічні фотовипромінювальні діоди. У доробку понад 500 наукових праць.

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/minaiev.html#sigProId5012ca6f09

 Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького