Міграційники провели робочі зустрічі з представниками закладів вищої освіти Черкаської області, де навчаються іноземці, зокрема й із працівниками Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

На території області 7 закладів вищої освіти мають дозвіл на навчання іноземних громадян: Черкаський державний технологічний університет, Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького, Східноєвропейський університет економіки і менеджменту, Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Черкаський навчально-науковий інститут ДВНЗ «Університет банківської справи», Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та Уманський національний університет садівництва.

Під час зустрічей із представниками закладів вищої освіти міграційники обговорили питання взаємодії установ, документування та перебування на території України іноземних студентів.

Начальник управління ДМС України в Черкаській області Іван ШАПРАН зазначив, що на початок року кількість іноземних студентів на території Черкащини складає 700 осіб. Найбільше здобувають вищу освіту в області громадяни Туркменістану — 470, Азербайджанської Республіки — 57 та Кот-Д’Івуару — 17.

Відділом у справах іноземців та осіб без громадянства проводиться роз’яснювальна робота із представниками закладів вищої освіти щодо законного перебування на території України іноземних громадян, продовження строку перебування, порядку оформлення посвідок на тимчасове проживання, алгоритм дій іноземних студентів після закінчення навчання чи дострокового припинення навчання, а також інформування про зміни міграційного законодавства.

На завершення зустрічі в управлінні ДМС України в Черкаській області представники навчальних установ відвідали залу європейського зразка, де отримують адміністративні послуги громадяни України та іноземці. Відзначили, що іноземці — здобувачі вищої освіти на Черкащині, мають змогу документуватися біометричними посвідками у комфортних умовах.

Додамо, що іноземцям та особам без громадянства, які прибули в Україну з метою навчання, посвідка видається на період навчання, який визначається наказом закладу освіти про встановлення періодів навчання для іноземних студентів.

Управління ДМС у Черкаській області