Фахівець навчально-наукового центру зовнішніх і міжнародних зв’язків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Максим Щербаков взяв участь у Форумі Мереж ЄС та Єврошколи. Цьогорічний Форум відбувся 3-4 жовтня 2019 року в Києві. У заході взяли участь понад 300 учасників з усієї України.

Під час першої частини Форуму гості брали участь у дискусійних панелях «Україна — ЄС в епоху змін» та «Євроінтеграція через призму професійної діяльності». Учасники з усієї України зустрілися з послом ЄС паном Матті Маасікасом, міністеркою освіти і науки України Анною Новосад та заступником міністра культури, молоді та спорту України Олександром Яремою і мали можливість поставити запитання спікерам Форуму.

Під час другої частини події відбулася презентація нової грантової програми Представництва ЄС в Україні «House of Europe». Програма діятиме у 2019-2022 роках. Вона покликана сприяти професійному і креативному обміну між Україною та ЄС в галузях культури та креативних індустрій, освіти, охорони здоров'я, соціального підприємництва, медійних компетенцій та роботи з молоддю. Ключовим напрямом програми буде мобільність українських фахівців у країнах ЄС, що дозволить їм відвідати заходи з нарощування потенціалу, проходити стажування, обмінюватися досвідом та спільно розвивати проекти міжнародного співробітництва з партнерськими організаціями.

Учасники Форуму дізналися про сучасні тенденції політики України в сфері реформ та євроінтеграції. І найголовніше — обмінялися поглядами, ідеями, провели брейншторми та прийняли рішення стосовно перспектив подальшого розвитку українського суспільства.

Довідково: EU Study Days (Єврошкола) — це успішний освітній проект, завдяки якому українські студенти та випускники університетів мають змогу дізнатися більше про Європейський Союз. Проект реалізується спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні та Українським освітнім центром реформ.

Навчально-науковий центр зовнішніх і міжнародних зв'язків