bgb
 
 
 
 
 

Студенти ННЦ «Медичний інститут» та викладачі кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Черкаького національного університету імені Богдана Хмельницького побували з навчально-ознайомлювальною екскурсією в імунобіологічній фармацевтичній компанії «Biopharma» м. Біла Церква.

«Biopharma» — це надсучасне високотехнологічне підприємство в сфері біотехнологій, яке розробляє і виготовляє медичні препарати з донорської плазми крові людини.

Завод здатен переробляти 1 млн літрів плазми на рік, що забезпечує потребу препаратів не тільки України, а й десятків інших країн.

Студенти знайомилися з виробничими лініями фракціонатора, де відбувається процес перетворення плазми в цінні медичні препарати. «Biopharma» випускає понад 20 імунобіологічних препаратів.

Всі технології, що використовуються на виробництві, розроблені фахівцями R&D-департаменту «Biopharma». Вихід цільових продуктів з 1 л плазми відповідає показникам світових стандартів.

Власний лабораторний комплекс і R&D центр підприємства, без сумніву, є предметом мрій кожного вченого-біотехнолога. Науковців і студентів вишів тут чекають — як у межах навчального процесу, так і на роботу. А ще — для реалізації наукових розробок і стартапів у біотехнологіях.

Делегація з ЧНУ скористалася і нагодою відвідати державний дендрологічний парк «Олександрія» НАН України, розташований на околиці старовинного міста Біла Церква. Основою парку є природний лісостеповий ландшафт, утворений дубовим лісом у поєднанні з галявинами, луками та водними об’єктами. «Олександрія» — зразок ландшафтного парку з елементами романтизму та сентименталізму. Могутні дерева створюють чудові пейзажні композиції, художнє поєднання відкритих та закритих просторів і дальніх перспектив.

— Щиро дякуємо керівництву  «Biopharma» за цікаву та пізнавальну екскурсію, партнерську підтримку в організації освітніх, наукових заходів для підвищення професійного рівня фахівців галузі охорони здоров’я, — зазначає завідувачка кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Лідія Ілюха.

ННЦ «Медичний інститут»