«Назад у майбутнє» — історичний клуб, котрий зорганізувала і проводить з листопада 2021 року магістрантка Інституту міжнародних відносин, історії та філософії Юлія Дзюра. Зустрічі проводяться щосуботи у приміщені Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Григоровича Шевченка. Тематика засідань різноманітна, задля зручності один тиждень зустріч присвячена всесвітній історії, наступний — історії України.

Зустрічі спрямовані на те, щоб їх учасники покращили свої знання з історії, дізналися про щось нове, обговорили дискусійні питання на історичну тематику і звичайно ж полюбили цю науку. За оновленнями клубу та тематикою зустрічей можна слідкувати у Instagram @woa.cherkasy та у Facebook Woa Cherkasy.

Юлія Дзюра розповідає: «Я щиро полюбила історію ще в дитинстві і хочу посіяти це зерно у серця інших. Моя мета — це не сухі дати, а розуміння історичного процесу в цілому. Серед моїх відвідувачів — працюючі вчителі та дорослі люди, що радує мене. Допоки людям не байдужа історія — вони мають шанс на незалежну країну, щасливе майбутнє та потужну націю».

Віталіна Постоєнко, учасниця клубу, студентка 4 курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії говорить: «Участь у засіданнях Історичного клубу дає можливість не тільки прослухати лекцію на історичну тематику, а й подискутувати відносно проблем сучасного і минулого історичного розвитку. Я рада, що одного дня вирішила підтримати подругу і відвідати її перше засідання. Відтоді щосуботи беру участь у засіданні клубу. Зустрічі у клубі є продовженням діяльності інформаційно-культурного центру «Вікно в Америку».

— Ми вітаємо Юлію з першими спробами в організації заохочування учнівської і студентської молоді різноманітними питаннями історії і бажаємо цікавих зустрічей, — говорить директорка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Наталія Земзюліна.

Доцентка кафедри АСГІН Олена Сухушина