Науковці кафедри хімії і наноматеріалознавства ННІ природничих та аграрних наук ЧНУ ім. Б. Хмельницького з початку 2020 року надрукували 16 статей у провідних світових журналах та 17 статей в українських наукових виданнях.

Завідувач кафедри, професор Борис Мінаєв каже:

— Така кількість наукових статей із високим імпакт-фактором від однієї кафедри за 4 місяці — це рекорд в Україні. Це велике досягнення кафедри хімії і наноматеріалознавства до Дня науки!

За словами науковця, статті опубліковані у виданнях усього світу: «Angewandte Chemie International Edition» («Прикладна хімія міжнародне видання», імпакт-фактор у всесвітній базі даних Scopus = 13.8) і «ACS Applied Materials & Interfaces» («Прикладні матеріали і Інтерфейс. Хім. Товариство США», імпакт-фактор у Scopus = 10.6), Small (імпакт-фактор у Scopus = 9.5); Nature Communication (імпакт-фактор у Scopus = 8.9) Низка журналів мають імпакт-фактор у Scopus не менш, ніж 3.

Серед авторів цих статей — сам Борис Мінаєв, представники його наукової школи Гліб Баришніков, Наталія Карауш-Кармазін, Сергій Бондарчук та інші.

— Науковці нашого університету — це люди, котрі своєю інтелектуальною творчою діяльністю гідно примножують наукові здобутки університету. Завдяки їм Черкаський національний упевнено тримає пальму першості та є флагманом університетської освіти й науки на Черкащині. Пишаюся таким колективом бажаю нових відкриттів та досягнень! — наголошує в.о ректора ЧНУ Олександр Черевко.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького