Керівництво Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького постійно працює з благодійними організаціями, щоб поліпшити умови проживання вимушено переміщених осіб у своїх гуртожитках.

Нещодавно допомогу переселенцям надала благодійна організація «Карітас  Маріуполь».

Як пишуть на сторінці організації у Фейсбуку, «видали понад 50 гігієнічних наборів, також, як і завжди, працювали психологи, юрист, фасілітатор. Було дуже комфортно, продуктивно, дякуємо організаторам за гарний прийом».

Нагадаємо, Черкаський  національний університет імені Богдана Хмельницького з початку повномасштабного вторгнення ворога на територію України всіляко підтримує українців, які постраждали внаслідок воєнних дій, у тому числі надає житло в студентських гуртожитках.

Із 25 лютого 2022 року в гуртожитках ЧНУ проживали від 1 доби до кількох тижнів 830 осіб з категорії ВПО. Працівники університету упродовж лютого — квітня забезпечували їх предметами першої необхідності та харчували за рахунок  власних коштів університету.

З травня 2022 року проживають 261 ВПО.

З вересня 2002 року в ЧНУ вступив на навчання ще 91 студент категорії ВПО.

Щодо співпраці з громадськими організаціями задля підтримки ВПО

У серпні 2022 року університет підписав Меморандум про співпрацю з Черкаською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, на підставі якого упродовж 2 місяців у гуртожитки університету для потреб ВПО були завезені холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, матраци, ковдри, постільна білизна, рушники, кухонні та продуктові набори.

Також налагоджено співпрацю з громадською організацією «Ротарі клуб Черкаси Інтернешнл» для вирішення проблем ВПО, зокрема, оновлено ліжковий фонд в кімнатах, де проживають вимушено переміщені особи.

Громадська організація «Крим SOS» у межах співпраці з Черкаським національним університетом  надала для потреб ВПО одиниць електротехніку. 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького