31 березня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького з метою популяризації служби в Збройних Силах України та навчання на кафедрі військової підготовки проведено День відкритих дверей.Студенти, школярі, ліцеїсти та їхні батьки мали можливість ознайомитися зі спеціальностями, напрямами підготовки та матеріально-технічною базою кафедри.

Перший проректор університету Василь Мойсієнко та доцент кафедри Валерій Монастирський розповіли майбутнім абітурієнтам про умови вступу та навчання на кафедрі військової підготовки, про перспективи розвитку військовослужбовця, який отримає звання «молодший лейтенант запасу» після закінчення навчання, а також про обов’язок офіцерського складу Збройних Сил України щодо захисту держави. 

Присутні дізналися, що нині навчання на кафедріздійснюється за двома військово-обліковими спеціальностями: «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» та «Психологія». Термін навчання — 2 роки.

Заступник Черкаського об’єднаного міського військового комісара ОлександрШиш поінформував про порядок призову та проходження військової служби у Збройних Силах України за призовом осіб, які пройшли повний курс військової підготовки і яким присвоєне первинне офіцерське звання.

Перед відвідувачами кафедри виступили учасники АТО — студент кафедри військової підготовки Дмитро Котомчанін та працівник університетуЄвген Івко, який захищав Донецький аеропорт. Відповідаючи на запитання абітурієнтів, учасники АТО згадували про службу в Збройних Силах України та закликали молодь навчитися боронити свою Батьківщину від зовнішнього ворога.

Усі бажаючі мали змогу відвідати виставку зразків озброєння, оглянути військове екіпірування.

Частина відвідувачів Дня відкритих дверей одразу ж вирішили отримати направлення на військово-лікарську комісію та готуватися до вступних іспитів.

Кафедра військової підготовки