ІІІ Міжнародна конференція для іноземних студентів «Україна і світ: освітньо-культурний простір» відбулася на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка 14 травня 2021 року. 

Щороку ця подія збирає у Києві сотні учасників — іноземних студентів, котрі навчаються в Україні, їх наукових керівників, співробітників структурних підрозділів університетів з міжнародної співпраці, проте цьогоріч захід відбувався в онлайновому форматі у зв’язку з карантинними обмеженнями.

До участі були запрошені почесні гості: заступник Міністра з питань європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України Андрій Вітренко, Голова Представництва ЄС в Україні Мааті Маасікас, Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Тойли Атаєв, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремній,  директорка УДЦМО Олена Шаповалова, генеральний директор Інституту України Володимир Шейко й креативна директорка Інституту України Тетяна Філевська, президент ГО «Африканська рада в Україні» Діало Ісса Садіо та інші.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького також долучився до цього заходу, зокрема в. о. директорки навчально-наукового центру «Інститут міжнародної освіти», професорка Наталія Андрусяк була включена до оргкомітету конференції.

Активну участь взяли і наші іноземні студенти за підтримки своїх наукових консультантів. Студент 4 курсу спеціальності «Менеджмент» Алнаас Алсааді Абдалла Алсааді представив доповідь про культуру своєї рідної країни — Лівії та його колега Вілане Лутсандво Днісе презентувала сучасну культуру Королівства Есватіні.

Висловлюємо велику подяку оргкомітету за високий рівень організації конференції та за чудову нагоду «зануритися» у багатий освітньо-культурний простір різних куточків нашої планети.

ННЦ «Інститут міжнародної освіти»