У новому сезоні конкурсу для школярів «Екологічна казка» переможці отримають призи від буккросинг-клубу «Freebook» ЧНУ ім. Б. Хмельницького.  Адже клуб став співорганізатором творчого змагання.

— «Екологічна казка» присвячена Всесвітньому дню води, який із 1993 року відзначається в багатьох країнах світу за ініціативи Міжнародної асоціації водопостачання і ЮНЕСКО, — розповіла керівник гуртка «Юні кореспонденти» Надія Чередник.

У Черкасах цей конкурс Центр дитячої та юнацької творчості, спільно з КП «Черкасиводоканал», Черкаською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги, Черкаською обласною організацією Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» проводить вже вшосте. Стартував він 18 січня.

— Нам сподобалася ідея конкурсу, тому ми відразу погодилися стати співорганізаторами «Екологічної казки», адже він має на меті підтримувати творчо обдаровану молодь, залучати дітей до здорового способу життя, виховувати активну громадську позицію щодо захисту довкілля, — розповіла керівник буккросинг-клубу «Freebook» Людмила Солодка.

Стати учасником екологічного конкурсу можуть діти віком від 7 до 17 років.

На конкурс учасниками вікових категорій: 7-9, 10-12 роківмають бути представлені казки (прозові чи віршовані) на тему: «Без води – і ні туди, і ні сюди», ілюстровані малюнками в будь-якій зображувальній техніці та оформлені у вигляді саморобної книжки.

Учасники вікової категорії 13-17 роківна конкурс подають екологічний відеоролик на тему:«Вода — джерело життя».

ЕТАПИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ «Екологічна казка»:

1. Роботи приймаються з 18 січня по 20лютого.

2. Визначення переможців: 21 лютого — 21 березня.

3. Нагородження переможців — 22 березня, у Всесвітній день води.

Заступник директора ННІ УФСК з виховної роботи Людмила Солодка