25 квітня в Черкаському державному технологічному університеті відбувся тренінг з питань академічної доброчесності та авторського права. Захід традиційно присвятити Міжнародному дню інтелектуальної власності, який відзначають 26 квітня.

Співорганізатором заходу став Центр інтелектуальної власності, інноватики та управління проектами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У заході взяли участь представники Центру, кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін ЧНУ ім. Б.Хмельницького, а також магістри права інтелектуальної власності.

Вони висвітлили важливі питання та проблеми академічної доброчесності, службових творів як об`єктів права інтелектуальної власності, провели огляд судової практики з питань авторського права та плагіату, майстер-класи з оформлення заявок для отримання авторського свідоцтва на об’єкт інтелектуальної власності, зокрема, на комп`ютерну програму.

Учасники заходу поставили багато питань стосовно порушень академічної доброчесності, відповідальності за порушення у сфері авторського права, внутрішніх положень та актів ВНЗ, що регулюють питання доброчесності.

 

Тетяна Постригань, голова Центру інтелектуальної власності, інноватики  та управління проектами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, кандидат юридичних наук, доцент, адвокат