Рік на сцені, але з піснею по життю. Фабрика музичного мистецтва «VOICES» відзначила рік своєї творчої діяльності. Вокалісти влаштували благодійний концерт з улюбленими патріотичними композиціями.

 Про це йдеться на сайті видання «Нова Доба».  Попри невеликий творчий шлях виконавці із «Voices» були учасниками низки благодійних концертів на підтримку наших Збройних Сил, зняли не один кліп, що мотивує та надихає у складні для України часи.

— Торік ще до широкомасштабного вторгнення студентською спільнотою ми готувалися до свята весни. На 24 лютого в нас була запланована репетиція, але не склалося… — розповідає керівниця колективу Анна Прокопчук. — Протягом тижня ми були, як і всі, трішки в паніці, не знали, що робити далі. Хтось із нас у загальному чаті тоді написав, що дуже складно морально, і ми вирішили зібратися на репетицію. Спочатку думали випустити патріотичну збірку пісень. Та згодом зрозуміли, що вже не можемо займатися в напівпідвальному приміщенні, нам треба сцена й актова зала. Керівництво вишу дозволило працювати на сцені. Так почалися перші репетиції, робота над репертуаром, знімання кліпів. Знаково, що перший кліп колектив зняв якраз торік на День вишиванки.

— Виступаємо ми на університетських заходах, благодійних концертах на підтримку наших Збройних Сил, — говорить Анна. — Спочатку був один склад учасників, далі до нас доєдналися ще охочі й вийшов ще один склад. А в жовтні долучилися й першокурсники. На сьогодні в колективі співає 21 особа. Під час концерту глядачі почули найкращі музичні композиції від вокалістів «Voices». Учасники гурту також підготували кілька яскравих прем’єр. Усе це результат кропіткої праці на репетиціях, зазначає керівниця вокальної студії Яна Боровик.

— На репетиціях дуже багато часу приділяємо технічним моментам, покращенню вокальних здібностей, адже мало тих учасників, які мають музичну освіту. Майже всі вони аматори, із хорошими даними, із великим бажанням співати. Тож наше завдання допомогти, направити в правильне річище, скоригувати, —  говорить Яна. —  Щодо репертуару, то він має подобатися всім учасникам, це пісні патріотичного спрямування, які надихають та мотивують. Анастасія Шостя, студентка II курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій розповідає, що співає з дитинства. —  Пісня завжди була якось частиною мене, я дуже люблю музику, вокал, але не займалася цим професійно, до того як прийшла у «Voices». Тут я розумію, що ти потрібен і ти важливий. Ми називаємо себе родиною і в нас дійсно такі теплі, сімейні стосунки. Голос і думка кожного важливі як новачка, так і учасника, який займається тривалий час, — ділиться Настя.

Надія Запрягайло вже закінчила навчання в Черкаському національному, але колектив і заняття вокалом не полає: — Пісня й музика для мене — це все життя. Коли я прийшла співати у «Voices», зрозуміла, що це — моє. Наші керівниці таку колосальну справу зробили й роблять нині, вкладають у цей колектив дуже багато, ми це цінуємо. Пісня — дуже заряджає, і цей заряд ти хочеш щоразу під час виступу передати глядачеві. Олексій Ткаченко навчається на спеціальності «Прикладна математика» та співає у вокальній студії. Зазначає, що в цьому колективі в кожного є можливість розкрити свій талант.

— Я не навчався в музичній школі, але досить довго граю на гітарі. Хотів після вступу в університет піти займатися вокалом професійно й тут усе склалося, — розповідає Олексій. — Нас із самого початку навчали, що пісня має приносити задоволення насамперед нам і викладатися щоразу треба наповну, не важливо, скільки людей сидить у залі. Відзначимо, що концерт вокальної студії «Voices» був благодійним. Усі зібрані кошти передадуть бійцеві з Черкас, заступникові директора Черкаського драматичного театру Роману Бурлакову, який нині захищає нашу Україну на фронті. Саме його бригада зараз збирає кошти на дрон.

Джерело: «Нова Доба»

Також про благодійний концерт Фабрики музичного мистецтва «VOICES» можна почитати на сайті «Про все»

Та подивитися в сюжеті «Суспільне: Черкаси»