У ННІ іноземних мов вже третій рік поспіль успішно реалізовують проєкт з міжнародної кредитної мобільності з іспанським університетом Вальядолід за програмою «Еразмус +». Зараз там навчається студентка 4 курсу Валерія Єфименко. 

«Валерія — дуже старанна та наполеглива студентка, — зазначила координаторка проєкту, в. о. завідувачки кафедри сучасних практик англійської мови Наталія Сливка. — Вона вдруге взяла участь у конкурсі і цього разу очікувано здобула перемогу». 

До дня святкування програми Еразмус +  Валерія поділилася своїми враженнями від навчання в університеті Вальядоліда:

«У момент, коли я дізналася, що стала володаркою гранту на навчання за програмою «Erasmus plus», я справді не могла в це повірити. І лише опісля кількох тижнів навчання тут, я, здається, усвідомила, яку ж круту можливість я здобула.

Навчання в університеті Вальядолід — це відмінна система від навчання в інституті іноземних мов нашого університету. Відмінна через багато факторів. Починаючи відсутністю перерв між парами і закінчуючи надто великою кількістю різних платформ, залучених під час навчання (особисто для мене це не дуже комфортно). Я обрала чотири предмети і шалено задоволена кожним із них. Це не тільки підготовка у сфері лінгвістики та філології, а й також всебічний розвиток. Наприклад, серед обраних мною предметів є як ті, що стосуються філології, наприклад «English Professional», так і предмети для загального розвитку: «Woman in the culture of Great Britain».
Відчуваються інші погляди та менталітет серед студентів, відмінні підходи від викладачів. Моєю улюбленою частиною семінарів є обговорення ключових питань, спочатку по групах, а потім усією аудиторією. Так цікаво переймати думки і досвід людей різних націй і культур. Інколи цікаво просто слухати.

Найвеселішим моїм враженням є акценти під часи розмови (використання англійської) різними націями та їх намагання правильно вимовити моє ім’я. Бо я примірила різні варіанти: і «Balery» i «Bal», і навіть «Valerina».

Також «Erasmus» — це неймовірна можливість подорожей. За час, проведений тут, я відвідала Барселону, Сан-Себестьян. Дуже хотілось зустрітись з океаном. І впевнена, що це лише початок. Стати частиною цього проєкту — це чудова нагода відкрити для себе нові горизонти, долати кордони, відкритися новому».

Кафедра сучасних практик англійської мов