Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького отримав диплом учасника Національного конкурсу «Благодійна Україна-2022» — «Благодійність на захисті України».

Організатори конкурсу переконані, що 2022 рік показав, що гасло «Роби добро та залучай до цього інших» — стає нормою для багатьох: «Кожен, хто робить добру справу — воістину є добрим янголом. Практично усі проєкти, які було подано на конкурс «Благодійна Україна-2022» пов’язані з людьми: з тими, хто захищає, і тими, кого захищають. Ми побачили не лише важливу роботу, а Ваші великі серця за цими проєктами. Усім вам щиро дякуємо за працю, доброту та щирість. Ви робите неймовірні справи в непростих умовах та наближаєте нашу перемогу щодня, щохвилини. А також, дякуємо за те, що у надскладний період війни, ви знайшли час та можливість взяти участь у конкурсі».

— Хочу подякувати колективу Черкаського національного за небайдужість, за те, що і студенти, і викладачі в непростих умовах сьогодення знаходять час робити добрі справи — допомагати Збройним Силам України, нашим співгромадянам, які рятуючись від російської агресії, знайшли прихисток в нашому місті. Не залишають поза увагою й братів наших менших, евакуйованих із зони бойових дій та постраждалих від екологічного лиха на Херсонщині. За 496 днів війни університет на різних благодійних заходах зібрав близько 1 мільйона 800 тисяч гривень — на спорядження, автомобілі, старлінки, генератори, дальноміри, прилади нічного бачення та інші потреби вояків. Відправляли їм гуманітарні вантажі. Складно підрахувати, скільки кілометрів маскувальних сіток сплетено, скільки зібрано і передано ліків, необхідних речей. Наша людяність, згуртованість і стійкість щодня наближає перемогу, — зазначив ректор Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького