Завідувачка кафедри сучасних практик викладання англійської мови Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, доцентка Наталія Сливка наразі перебуває з навчально-науковим візитом у місті Сорія, Іспанія.

Сорія — надзвичайно мальовниче місто у центрально-північній частині Іспанії, адміністративний центр провінції Сорія у складі автономної спільноти Кастилія і Леон. Саме там розташований один із кампусів університету Вальядоліда, з яким Черкаський національний університет має тривалу й успішну співпрацю з 2019 року. Партнерство розпочалося з проєкту міжнародної академічної мобільності для ННІ іноземних мов, який ініціювала Наталія Сливка і координує цей проєкт. Наразі в університеті Вальядоліда навчається 10 студентів, 8 з яких — це студенти ННІ іноземних мов.

Під час свого перебування в університеті Вальядоліда доцентка Наталія Сливка мала змогу розширити свої академічні контакти та ознайомитися із методиками викладання, відвідавши заняття з англійської мови, які проводили викладачі кафедри англійської філології, взяти участь у координування педагогічної практики, відвідати місцеві школи, долучитися до проведення заходу в межах проєкту з інновацій у викладанні, яким опікується кафедра англійської філології кампусу Сорія.

Також Наталія Сливка була запрошена на зустріч із професорсько-викладацьким складом кафедри англійської філології (кампус Вальядоліда). Під час зустрічі професор Берта Кано Ечеварія, яка є академічним координатором магістерської програми «Languages and cultures in contact», та доцентка Наталія Сливка обговорили перспективи співпраці та реалізації елементів «віртуальної мобільності» для спеціальності «Середня освіта» ННІ іноземних мов, проведення спільних наукових заходів та гостьових лекцій.

ННІ іноземних мов