Центр когнітивної риторики та філософсько-теологічних досліджень кафедри філософії, соціальних та політичних наук ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького представляє чергову сесію проєкту «Філософська кав’ярня».

Цього разу вона відбудеться на майданчику (2 поверх ТЦ «Хрещатик-Сіті»)  ростерії  «Фабрика кави», мережі  кав’ярень міста, початок 28 вересня 2023 року о 17.00.

На нас чекають  аналітика філософського та політичного дискурсу та наративів медіафілософії, запашна кава з різних куточків світу, зустріч з друзями та головна справа філософії  — практика себе. Спілкування, діалоги та полілоги, дискусія та полеміка. Вперше участь в акції братиме анклав політології в філософському просторі університету і міста, студенти спеціальності «Політологія». Також буде представлено  новий проєкт кафедри — студентський дискусійний клуб  «Σοφία-πόλις» («Софія-Поліс», координатор проєкту Володимир Процишин). Відповідно, пропонуємо тему на перетині філософського та політичного дискурсів.

Тема сесії: «Філософський та політичний дискурси під час війни: осмислення та терапія versus  пропаганда та маніпулятивні техніки».

Спікери: Павло Кретов, Володимир Процишин.

Модератори: Роман Онищенко та Олексій Величко.

Координатор проєкту: Павло Кретов (067-472-59-96).

Матеріали до попереднього розгляду: «Породження війни з безсилля миру: смислова логіка війни»(стаття) ; Дезінформація, пропаганда і все, що між ними: як розпізнати і захиститися (медіаресурс); Дискурс війни та раціо (медіаресурс); ідеологія «руського миру» з погляду філософії (відео, текст).

Ми маємо мислити ясно аби відповідати на виклики війни. За старим і доволі іронічним аналітично-когнітивістським жартом – «How do I know what I think before I say it?»

Прориваймося до мислення через рогатки дискурсу, немов per aspera ad astra.

Заговори, щоб ми тебе побачили!

Зважся на мислення, приєднуйся!

Павло Кретов, доцент кафедри філософії, соціальних та політичних наук