Щороку напередодні Дня Святого Миколая студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проводить благодійний марафон. Студенти й викладачі збирають гуманітарні вантажі на фронт, допомагають діткам.

Цей рік не став винятком. Студенти вирішили підтримати дітей із Черкаського обласного онкодиспансеру.

Онкологічні захворювання — це тривале лікування і постійна залежність від донорської крові, якої страшенно не вистачає. Тому студенти прийняли рішення здати кров і плазму, які дуже знадобляться для лікування онкохворих. А на зароблені кошти закуплять іграшки для дітей з онкодиспансеру, щоб трішки їх розважити та створити святковий настрій.

— Пропонуємо всім охочим долучитися до спільної здачі крові 15 грудня. Зустрічаємося в 10:00 в Черкаському обласному центрі служби крові «Черкаси-Плазма» (вул. Гоголя, 242). Витративши всього годину власного часу, кожен зможе зробити добру справу, — говорить голова студентської ради ЧНУ Мар’яна Кусяка.

Мар’яна Кусяка готова детально розповісти про благодійну акцію, як підготуватися до здачі крові та хто може бути донором. Телефонуйте 093-101-68-71

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького