28–29 березня в рамках заходів «Стань студентом ННІ історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького на один день» викладачі і студенти ННІ історії і філософії приймали учнів і вчителів шкіл Черкаської області.

Директор ННІ історії і філософії професор Наталія Земзюліна розповіла учням і вчителям про особливість вступної кампанії 2018 року, спеціальності та спеціалізації інституту, можливості стажування та здобуття подвійного диплома за програмою студентської мобільності в Європі, співпрацю з іноземними університетами-партнерами.

Школярі мали можливість прослухати лекцію професора Віталія Масненка з курсу «Українська етнологія» на тему «Український одяг» і відразу після цього взяти участь у відкритому семінарі «Історія, культура, економіка та геополітика країн Африки» за участю студентів-іноземців ЧНУ ім. Б. Хмельницького та студентів ННІ історії і філософії спеціальності «Міжнародні відносини», який традиційно проходить англійською мовою.

Кафедрою археології і спеціальних галузей історичної науки були запрошені переможці конкурсних робіт Малої академії наук, які разом зі студентами спеціальності «Історія і археологія» взяли участь у семінарі з актуальних питань археології Черкащини. Учні із задоволенням ділилися своїми першими науковими доробками, за що отримали сертифікати участі та цінні подарунки.

Кафедра історії України запросила школярів на засідання наукового студентського гуртка, де обговорювалась тема: «1918 рік: в українській і світовій історії: події, персоналії, оціночні судження». Гості мали можливість ознайомитися з експонатами археологічного, етнографічного музеїв та музею Б. Хмельницького.

Студенти-історики, які одночасно навчаються і на кафедрі військової підготовки, поділились враженнями від процесу і форм навчання та провели екскурсію військовими кабінетами.

Інтелектуально-розважальною частиною прийому гостей стала їх участь у грі «Історичне лото», організоване членами студради ННІ історії та філософії Травкіним Р. і Ціко А. між студентами 1 курсу. На завершення, голова студради інституту Виноградова Інна запропонувала гостям завітати до гуртожитку і на повну відчути студентське самостійне життя.

Учні та вчителі висловили подяку за насичену програму зустрічі, побажали колективу Інституту успіхів і зазначили, що мріють поповнити ряди студентської родини Черкаського національного університету ім. Б Хмельницького.

Навчально-науковий інститут історії та філософії