На базі агробіологічної лабораторії «Інститут здоров'я рослин» та виробничого комплексу компанії «Ukravit Science Park» для студентів 2 та 3 курсу спеціальності 201 «Агрономія» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели виїзні навчальні заняття.

Під керівництвом викладачів кандидата сільськогосподарських наук Олександра Коробка, кандидата біологічних наук Олександра Ілюхи та Ольги Зубенко у межах вивчення навчальних дисциплін «Методологія наукових досліджень», «Технології закритого ґрунту» та «Рослинництво» студенти мали можливість прослухати лекцію керівника лабораторії, кандидата біологічних наук Володимира Конограя та головного технолога компанії UKRAVIT Івана Лисенка.

Під час лекції студенти дізналися про сучасні методи виготовлення агрохімічних препаратів для захисту рослин, а також новітні технології вирощування сільськогосподарських культур в умовах закритого ґрунту. Іван Лисенко розповів про матеріально-технічну базу підприємства та принцип її роботи на прикладі обладнання з виготовлення фунгіцидів, інсектицидів та гербіцидів, що мають високий попит серед аграріїв.

Під час другої частини екскурсії, студенти-агрономи побачили, як проводяться дослідження ґрунтів, насіння, продукції рослинництва та пестицидів на основі потужної лабораторної бази, оснащеної сучасним обладнанням, а також відвідати комплекс підземних теплиць, фітотронних кімнат та кліматичних камер. Керівник агробіологічної лабораторії Володимир Конограй зосередив увагу на способах вирощування рослин в штучно створеному середовищі та особливостях періоду вегетації впродовж всього року.

Виїзне заняття стало важливим елементом практичної підготовки студентів, яке дозволило побачити, як працює підприємство, а також дізнатися про останні тенденції розвитку в агрономії.

ННІ природничих та аграрних наук