8 листопада розпочало свою діяльність відділення профорієнтаційної і рекрутингової роботи «Центр рекрутингу» навчально-наукового центру «Інститут післядипломної освіти та курсової підготовки». У рамках реалізації спільного проекту з профорієнтації «Студент на годину», за підтримки фахівців Черкаського обласного та Черкаського міського центрів зайнятості, учні 10 класу Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 отримали можливість відчути себе студентами навчально-наукового інституту природничих наук.

Директор інституту Максим Гаврилюк презентував учням спеціальності, за якими здійснюється підготовка, та розповів про можливості працевлаштування після завершення навчання. Наголосив, що фахівців — хіміків, біологів, екологів та метрологів — нині гостро потребують різноманітні підприємства та установи. Викладачі ННІ природничих наук провели зі школярами тематичні заняття. Хіміки під керівництвом Віри Бойко продемонстрували процеси перегонки рідини, адже у школах можливість проведення такого експерименту обмежена. Вадим Соколенко розповів учням про новинки в галузі молекулярної біології та підготовку до біологічних турнірів і олімпіад.

Заплановано продовження співпраці у форматі «центр зайнятості — школа — університет», у рамках якої Черкаський національний зможуть відвідати учні інших освітніх закладів.

 

ННІ природничих наук

Фото: Владислава Громенко, студентка 4-Ж ННІ української філології та соціальних комунікацій
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького