Угоду про співпрацю між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Новодмитрівською територіальною громадою підписали ректор Олександр Черевко і голова об’єднаної територіальної громади Артем Кухаренко.

Угода  спрямована на практичну взаємодію щодо реалізації державної політики у сфері освіти, культури та розвитку місцевого самоврядування; проведення спільних заходів задля впровадження сучасних технологій та інновацій; реалізації програм активізації громадськості у формі післядипломної освіти, професійних майстерень, курсів тощо; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо новацій вступної кампанії та можливостей продовження навчання в університеті.

Передбачено проведення соціологічних досліджень щодо основних тенденцій соціально-економічного розвитку, екологічної, суспільно-політичної ситуації в Новодмитрівській територіальній громаді, стану освітньої галузі.

Також сторони запланували організацію спільних благодійних, спортивно-масових та культурно-дозвіллєвих заходів.

За словами голови громади Артема Кухаренка, Черкаський національний є надійним і дієвим партнером села Подільське, а відтепер, після територіальної реформи й місцевих виборів, і Новодмитрівської  територіальної громади. За участі викладачів та студентів ЧНУ реалізовано багато успішних проєктів — благодійні й мистецькі акції, пленери, заходи краєзнавчого характеру. Черкаський національний надає громаді консультаційну та кадрову підтримку. Нині ця співпраця буде закріплена офіційним документом, що розширить можливості.

На першому етапі реалізовуватимуться проєкти щодо відкриття профільних класів у школах Новодмитрівської територіальної громади, проведення навчання для посадовців органів місцевого самоврядування, юридичної та психологічної допомоги фахівців Черкаського національного, а також у сфері екології. 

— Ніби нещодавно Артем Кухаренко був студентом університету, ще під час навчання в ЧНУ про нього дізналася вся Україна як про наймолодшого та ініціативного голову села. Сьогодні ж я підписав угоду з лідером громади і небайдужим громадянином своєї держави. Сподіваюся, що наша співпраця буде плідною, а її результати відкриють нові горизонти для такого ж небайдужого молодого покоління. Пишаюся випускниками ЧНУ! — зазначив ректор Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького