Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького продовжує працювати у звичному режимі. 

Відсьогодні по всій Україні, зокрема і в Черкаській області, оголошено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України. Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі голів обласних державних адміністрацій.

Відповідно до цього рішення, на території всіх регіонів України застосовуються обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. 

Щоб у цих умовах навчальний заклад продовжив роботу, йому необхідно мати як мінімум 80% повністю вакцинованих працівників. Це передбачено постановами Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 787 та від 9 грудня 2020 р. № 1236.

За словами ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександра Черевка, загальна кількість вакцинованих працівників ЧНУ перевищує 80%, що дає змогу продовжувати працювати у звичному режимі, з дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, посилено масковий  режим, на вході до корпусів поводиться температурний скрінінг та розміщено дезінфікувальні засоби. 

Нагадаємо, у приміщенні НК № 3 (бул. Шевченка, 79) відновив роботу Центр масової вакцинації, де можуть щепитися всі охочі щодня з 9:00 до 14:00, крім суботи й неділі.
Отримати щеплення від коронавірусу також можна в будь-якому іншому Центрі вакцинації.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького