У межах співпраці між містами-побратимами Валмієра (Латвія) та Черкаси 20 січня відбулася онлайн-зустріч проректорів Відземського університету прикладних наук (Латвія) та Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Латвійський ЗВО представляла проректорка з адміністративних питань Івета Путніна, український — перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко, проректор з наукової та інноваційної діяльності ЧНУ Олександр Спрягайло.

Сторони обмінялися довідковою інформацією про свої заклади. Пані Івета пообіцяла сприяти партнерам у поданні заявки на членство у Європейський університетський альянс E³UDRES² (мережа закладів вищої освіти) як асоційованих партнерів. Також вона запропонувала приєднатися до заявки за програмою «Erasmus+» з академічної мобільності Відземського університету прикладних наук на наступний навчальний рік. Обговорили і можливість відвідання Валмієри під час Міжнародного тижня 15-19 травня 2023 року.

Перший проректор Василь Мойсієнко подякував латвійцям за матеріальну та моральну підтримку України у російсько-українській війні. Також він зазначив, що між університетами є багато спільного щодо перспектив співпраці, і ЧНУ долучиться до всіх ініціатив та проєктів литовських колег.

Відділ міжнародних зв’язків