Україна разом з мільйонами активістів 180 країн світу вийшла 18 вересня на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Акція з прибирання зелених зон та благоустрою територій ініційована Всеукраїнським молодіжним рухом «Let`s Do It, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let`s Do It Word».

Черкаський національний університет теж долучився до акції і в третю суботу вересня влаштував «суботник» у Ботанічному саду університету.

Серед учасників акції були студенти всіх інститутів та факультетів ЧНУ на чолі з директором ННІ природничих та аграрних наук Максимом Гаврилюком, а також студентська рада університету.

Учасники акції провели благоустрій території – допомагали працівникам ботанічного саду в сезонних роботах на ділянках із колекціями однорічних та багаторічних квіткових рослин, сільськогосподарських культур. Було вивезено чималу кількість сухих гілок. 

— Радію, що студенти різних спеціальностей долучаються до екологічних акцій. Волонтерство у ботанічних садах інших країн є широко поширеною діяльністю. Це допомагає підтримувати ці території у належному стані. В Україні поки що цьому напрямку активісти приділяють мало уваги. Тому дякую усім студентам, які долучились до акції, — зазначив Максим Гаврилюк.

За словами, в. о. голови студради Дар'ї Загребельної акція пройшла з користю і для довкілля, і для студентів:

— Заняття на свіжому повітрі та ще й з такою благородною метою — це завжди круто! Студенти змогли не лише доєднатися до «порятунку планети», а й відволіктися від «інформаційного сміття». Після такої події душевний відпочинок, гармонія і спокій — гарантовані!

Інформаційна довідка:

Нагадаємо, що Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно по всьому світу та об’єднує понад 50 мільйонів учасників.

У Всесвітньому дні прибирання беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки.

 «Let’s do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 6-ти років активно діє в 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа.

Міжнародна громадська організація «Let’s Do it World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища. У 2018 році організацію «Let’s Do It World» нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

ННІ природничих та аграрних наук