Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького став 15-м по Україні за показниками престижної всесвітньої бази даних Scopus.
Рейтинг українських закладів вищої освіти укладено видавничою службою «УРАН» на замовлення інформаційного освітнього ресурсу Освіта.ua. Наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України здійснено за показниками бази даних SciVerse Scopus.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Станом на квітень 2018 року до бази даних Scopus включено 162 заклади вищої освіти України, що на 26 навчальних закладів більше, ніж у квітні 2017 року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Черкаський національний піднявся в цьому рейтингу з 24-ї сходинки (2017 рік) на 15. Це є найвищий показник в області і дуже серйозний результат ів масштабах України.

 — Наш університет вкотре підтвердив статус лідера наукової діяльності, — зазначив ректор Олександр Черевко. — Упродовж останніх років ЧНУ показує позитивну динаміку у міжнародних і всеукраїнських рейтингах.  Це — результат спільної роботи колективу. І мені дуже почесно бути його керівником. Переконаний, що у нас попереду ще багато досягнень!

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького