9 березня громада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вшанувала пам’ять генія української нації Тараса Шевченка.

Сьогодні минає 208 років з  дня народження Кобзаря.  До цієї дати був приурочений мітинг, який відбувся біля пам’ятника поету на Театральній площі міста з ініціативи керівництва університету.

Про вагому місію Шевченка у формуванні сучасних світоглядних цінностей українців зауважив у своєму виступі голова Черкаської ОО НСПУ, завідувач кафедри української літератури та компаративістики, професор Володимир Поліщук. Його підтримали колеги-спілчани, які також цитували сильні й актуальні як ніколи сьогодні рядки Тараса.

Професор кафедри української літератури та компаративістики, член наукового товариства імені Тараса Шевченка, літературознавець, поет Василь Пахаренко підкреслив, що саме Шевченко зобразив усю непросту історію українського народу та сміливо заговорив про неї в своїх поезіях, і сьогодні ми бачимо, що його пророцтва справджуються.

— Сьогодні, в день народження Тараса Шевченка гуртуємося навколо нього як навколо дороговказу. Укотре перечитуємо його пророчі слова, без яких неможливо уявити Україну. Його поезія пронизана любов’ю до України, боротьбою за її волю: "Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!" —  наголосив ректор Черкаського національного Олександр Черевко.

Наприкінці заходу освітяни та працівники університету разом з черкасцями поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького